İzmir Trafo Bakımı ve Onarımı

İstanbul Trafo Bakım ve Onarım

İzmir Trafo Bakımı ve Onarımı

İçerik Haritası

İzmir Trafo Bakımı ve Onarımı Elektrik enerjisinin taşınmasında ve dağıtımında önemli bir rol oynayan cihazlardan biri olan trafo mevcut enerjiyi farklı noktalara iletmek için kullanılır. İzmir Trafo Bakımı ve Onarımı çalışmalarının düzenli bakımlarının yapılması hayati önem taşır.

Yapısal olarak trafo ince ve silisli saçlardan oluşan manyetik bir gövdeye sahiptir. Bu gövdenin üzeri yalıtkan iletken sargılarla sarılmaktadır. Trafolarda birincil ve ikincil sargı olmak üzere iki tür sargı bulunmaktadır. Söz konusu sargılar aynı zamanda primer ve sekonder olarak da adlandırılmaktadır.

İzmir Trafo Bakımı ve Onarımı üzerine çalışan firmamız, enerji sistemleri için büyük önem taşımakta olan trafo bakımlarını düzenli aralıklarla gerçekleştirmektedir.

Trafo Bakımını Kimler Yapabilir?

Trafo bakımı oldukça karmaşık bir süreç olmaktadır. Doğru bir şekilde gerçekleştirilmediğinde ciddi sonuçlara yol açmaktadır. Bu nedenle İzmir Trafo Bakımı ve Onarımı elektrik mühendisleri, teknisyenler ve özel hizmet sağlayıcıları gibi alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir. Firmamız bu konuda uzman ekipleri ve modern teknolojisi ile hizmet vermektedir. Trafo bakımını kimler yapabilir de böylece cevaplandırılabilir.

Trafo bakımı uzman deneyimi gerektiren bir işlemdir. İzmir trafo firmaları bu konuda destek sağlamaktadır. Bu tür bakımlar genellikle fabrikalar, enerji tesisleri ve maden işletmelerinde önem taşır. Bunun yanı sıra petrokimya tarzı tesislerde de yine önem taşımaktadır. Trafo bakımlarının hiçbir zaman aksatılmaması şarttır. Zira aksi durumda yangın ve patlama tehlikeleri görülebilmektedir.

Trafo Bakımında Neler Yapılır?

Trafoların sağlıklı işleyişi için önemli olan trafo bakımı, arızaların önlenmesi için düzenli olarak gerçekleştirilmelidir. Bu bakım sürecinde trafonun bağlantı noktaları, içindeki yağ ve ekipmanların durumu titizlikle kontrol edilmektedir. Trafo bakımında neler yapılır şu şekilde özetlenmektedir.

  • İlk adımda trafonun giriş ve çıkış bağlantıları temizlenmekte ve sıkılaştırılmaktadır.
  • İzolasyon yağının içeriği kontrol edilmektedir. Elektrik şebekesinde genellikle yağlı tip transformatörler kullanılmaktadır. Ayrıca soğutma işlemi yağ ile gerçekleşmektedir.
  • İzolasyon yağları ısıyı ileterek trafo içinde soğutma sağlar ve aynı zamanda izolasyonu koruyan kâğıt, karton, presband gibi malzemelerle birlikte kullanılmaktadır.
  • Ark ekipmanı yangın riskini azaltarak söndürücü bir rol oynamaktadır.
  • Trafo yağı farklı bir yapıya sahip olduğundan, eklenmeden önce özel testlere tabi tutulmalıdır.

Firmamız İzmir Trafo Bakımı ve Onarımı süreçleriniilk adımdan son adıma kadar dikkatli bir şekilde yürütmektedir.

Trafo Bakımı Kaç Yılda Bir Yapılır?

Trafo bakımı sene içerisinde minimum bir kez gerçekleştirilmelidir. Lakin bu süreç daha sık tekrarlanmaktadır. Onarım ya da bakım için görevli kişi tarafından her ay kontrol edilmekte ve aylık bakımlar düzenli olarak yapılmaktadır. Trafo bakımı kaç yılda bir yapılır da böylece yanıtlandırılabilir.

Trafo bakımı ve onarımı düzenli olarak gerçekleştirilmelidir. Zira aksi halde patlama ve yangın riskleri ortaya çıkabilmektedir. Trafo bakımının başlıca amacı trafonun iç ve dış bileşenlerinin, aksesuarlarının uygun şekilde çalışmasını sağlamak ve işlevlerine uygun olarak korumaktır.

Trafo Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?

Elektrik şebekelerindeki trafoların düzenli aralıklarla bakımının yapılması önemlidir. Nitekim aksi takdirde arıza riski yükselmektedir. Trafoların arızalanması durumunda elektrik taşınmamaktadır. Ayrıca patlama ve yanma riski bulunmaktadır. Bu nedenle trafo bakımı yapılmazsa ne olur sorusu hayati önem taşımaktadır.

HEMEN ARA