İstanbul Trafo Bakım ve Onarım

İstanbul Trafo Bakım ve Onarım

İstanbul Trafo Bakım ve Onarım

İçerik Haritası

İstanbul Trafo Bakım ve Onarım Elektrik enerjisini bir yerden bir yere ulaşmasını sağlayan var olan enerjiyi çeşitli noktalara taşıyan ekipmana trafo denilmektedir.

Trafo cihazlarının periyodik bir şekilde bakımlarının yaptırılması gerekir, aksi halde arızalanmalar meydana gelmektedir.

Enerji sistemlerinin kalbi olarak adlandırılan trafo bakımları İstanbul trafo bakım firmamız tarafından düzenli bir şekilde yapılmaktadır.

 Trafo Bakımı Nasıl Yapılır?

Trafo bakımı belli zaman geçmiş olan trafolarda arızalanmanın meydana gelmemesi için yapılan çalışmalar arasında yer almaktadır.

Bu çalışmalar kapsamında trafo bakımının giriş çıkışları, içerisindeki yağı ve içindeki ekipmanların durumu kontrol edilmektedir.

Trafo bakımının adımları şu şekildedir;                                          

  • İlk olarak trafolarında giriş çıkış bağlantılarının temizlenmesi ve sıkılması gerekir.
  • Trafo içindeki yağın kontrol edilmesi gerekir. Bu en önemli adımlardan birisidir. Elektrik şebekesinde daha çok yağlı tip transformatörler kullanılmaktadır. Yani transformatörün soğutması yağ ile sağlanmaktadır.
  • Trafo içinde kullanılan izolasyon yağları kullanıldıkları alanda ısıyı ileterek soğuma işlemi sağlamaktadır.
  • Aynı zamanda trafo içinde yer alan kağıt, karton, presband gibi malzemeler izolasyonu korumaktadır.
  • Ark ekipmanı ise söndürücü görevi yapar. Trafo yağı farklı bir yağ türü olduğundan dolayı eklenmeden önce mutlaka testlerinin yaptırılması gerekmektedir.

Trafo Bakımını Kim Yapar?

İstanbul Trafo Bakım ve Onarım Trafolar elektrik enerjisini sağlaması açısından çok önemli cihazlar arasında yer almaktaır. Gerilim seviyesi ihtiyaca uygun olarak gerilip arttırılabilmektedir.

Trafo bakımları mutlaka uzman kişiler tarafından yaptırılmalıdır. Aksi halde yanma gibi risklerle karşılaşılabilmektedir.

Trafo bakımını yapılması için uzman deneyimi gerekmektedir. İstanbul trafo firmaları bu alanda yardımcı olmaktadır.

Aynı zamanda bir trafo arıza yaptığında geri dönülmez açıdan hasar alabilmektedir. Ayrıca patlama/yangın riski oluşturarak çevreye de zarar vermektedir.

Daha çok fabrika, enerji tesisleri, maden tesislerinde ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca  petrokimya gibi kritik tesislerde trafo bakımlarının aksatılmaması gerekmektedir. Aksi halde yangın ve patlama riskleri ile karşılaşabilmektedir.

Trafo Onarım İşlemi Kaç Saat Sürmelidir?

Trafo bakım ve onarımı ayda bir mutlaka yaptırılmalıdır. Tesislerde ise bu işlem iki haftada bir yaptırılması gerekmektedir.

Trafo bakım ve onarım işlemlerinin düzenli bir şekilde yaptırılması gerekmektedir.Aksi halde patlama ve yanma riskleri oluşmaktadır.

Trafo bakımının ilk amacı trafonun iç ve dış parçalarının ve aksesuarlarının iyi şekilde olması ve “amacına uygun” tutulmasını sağlamaktır.

Trafonun İçinde Ne Var?

Trafo içi ince ve silisli saclardan oluşan manyetik bir gövdeye sahiptir. Bu manyetik alanın üzeri de sarılan yalıtılmış iletken sargılardan meydana gelmektedir.

Trafolarda iki tür sargı vardır; bunlar birincil sargı ve ikincil sargıdır. Bu sargıların diğer adı ise primer ve sekonder olarak adlandırılmaktadır.

Trafo Bakımı Zorunlu Mu?

Trafo bakımı ile ilgili henüz bir düzenleme oluşmamıştır. Ancak patlama ve yanma risklerinin oluşmaması için trafo bakımının düzenli yapılması gerekmektedir. Ayrıca periyodik bir şekilde yapılması şarttır.

HEMEN ARA