Adana Trafo Bakımı ve Onarımı bu yapıları kullanan her firma için şarttır. Zira bunlar elektrik enerjisinin hem dağıtımı hem de taşınmasında hayati bir rol sahibidir. Bunun sonucunda verim arttırıldığı gibi arızalar da minimum seviyelere indirilebilmektedir.
Trafolar manyetik bir gövde bulundurulmakta olup bunlar ince ve silisli saçlardan meydana gelmektedir. Üzerindeyse yalıtılmış iletken sargılar bulunmaktadır. Bunlar birincil-ikincil ya da primer-sekonder olarak isimlendirilmektedir.
Şayet Adana Trafo Bakımı ve Onarımı hizmetleri almak istiyorsanız firmamız, konu üzerine uzman ekipleri ile dikkatli ve özenli çalışmalar ortaya koymaktadır.
Trafo Bakımını Kimler Yapabilir?
Firmalar bu çözümlerden yararlanmadan önce trafo bakımını kimler yapabilir sorusunu sıklıkla sorulmaktadır. Şayet düzgün ve dikkatli şekilde gerçekleştirilmezse, bakım ve onarım ciddi problemlere neden olabilmektedir. Dolayısıyla her zaman deneyimli teknisyen ve elektrik mühendislerince yapılması gerekir.
Firmamız bunun bilincinde olarak deneyimi disiplinle birleştirerek çalışmaktadır. Son adımına kadar dikkatli şekilde bunları yürütmektedir. Trafolar arızalandığı zaman bazı zararların geri dönüşü olmamaktadır. Bununla sınırlı kalmadan patlama, yangın gibi tehlikeler de görülebilmektedir. Dolayısıyla trafonun bakım ve onarımı özenle gerçekleştirilmelidir. Bu bakımdan ekiplerimiz fabrikalardan maden işletmelerine dek tüm trafolarda verimli çalışmalar yapmaktadır.
Trafo Bakımında Neler Yapılır?
Trafo bakımında neler yapılmaktadır gibi sorular, bu hizmetlerden yararlanmadan önce bilgi almak için sorulabilmektedir. Bu çözümlerden yararlanmak için ilk olarak iletişim kurularak gerekli bilgilerin verilmesi gerekmektedir. Sonrasında da ekipler gerekli ekipmanlar ile beraber adrese gitmektedir. Sonrasında da trafonun yağ ve ekipman durumu kontrol edilmektedir.
Bunun dışında giriş ve çıkış bağlantıları da temizlenerek sıkıştırılmaktadır. Ayrıca şu gibi çalışmalar da yine mevcuttur.
- Trafonun izolasyon yağı incelenmektedir. Burada sıklıkla yağlı tip transformatörden faydalanılmaktadır. Soğutma ise yağ kullanılarak gerçekleştirilmektedir
- İzolasyon yağları ısıyı ileterek trafoda izolasyonu korumakta olan kâğıt, karton ve presband tarzı malzemelerden yararlanılmaktadır
- Ark ekipmanı yangın riskini azaltmakta olup söndürücü bir rol taşımaktadır
- Yağ farklı bir yapı taşıması sebebiyle eklenmeden önce özel testler gerçekleştirilmektedir
Adana trafo bakımı ve onarımı ilk adımından son adımına kadar dikkatli bir şekilde adım adım yapılmaktadır. En verimli sonuçların alınması her zaman temel hedeftir.
Trafo Bakımı Kaç Yılda Bir Yapılır?
Trafo bakımı kaç yılda bir yapılmaktadır sorusuna en az yılda 1 kez şeklinde yanıt verilmektedir. Ne var ki sonuçların daha iyi şekilde alınması, tehlikelerin de önlenmesi için daha sık şekilde periyodik bakım ve onarımların sağlanması önerilmektedir.
Bunun yanı sıra düzenli şekilde aylık vaziyette kontrol ve değerlendirmeler de yapılmalıdır. Aksi durumlarda yangın ve patlama gibi tehlikeler, arızalar meydana gelmektedir. Düzenlenmekte olan bakımların amacı iç ve dış bileşenler ile aksesuarların uygun biçimde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Böylece fonksiyonları da korunarak verim üst seviyede tutunabilmektedir.
Trafo Bakımı Yapılamazsa Ne Olur?
Birçok kişi bakım hizmetlerinde yararlanmadan önce trafo bakımı yapılmazsa ne olur sorusunu sorabilmektedir. Arıza halinde enerji istenen yere ulaşmayabilmektedir. Bununla sınırlı olmadan patlama ve yangın gibi tehlikeler de yaşanmaktadır.
Bu nedenle periyodik bakımların sık sık yapılması gerekmektedir. Bu sadece mal kayıplarını değil can kayıplarını önlemek için de büyük önem taşımaktadır.
Adana Trafo Bakımı konusunda sektörde öncü konumda olan Mega Trafo, profesyonel hizmet vermektedir. Atakent, Oğuzlar Mah, 1602. Cd Hukukçular Plaza No: 1/28, 06796 Etimesgut/Ankara adresinden ya da (0312) 261 33 39 numarasından destek alabilirsiniz.